Aluminium en kunststof

verschillende Gevels kunnen van alle denkbare materialen worden gebouwd. Naast minerale, natuurlijke producten kom je ook kunststof (plasticol), aluminium, staal, hout, gecoate beplating en glas tegen. Helaas hebben al deze materialen een ding gemeen: ze worden vuil! En dat is behalve onaantrekkelijk ook vaak schadelijk. Elk materiaal vereist een eigen techniek van gevelreiniging.

Materialen

Gevels kunnen van alle denkbare materialen worden gebouwd. Naast minerale, natuurlijke producten kom je ook kunststof (plasticol), aluminium, staal, hout, gecoate beplating en glas tegen. Helaas hebben al deze materialen een ding gemeen: ze worden vuil!

Onderhoud

Steeds vaker worden metalen en kunststoffen toegepast in gevels vanwege hun unieke eigenschappen, vanuit architectonische overwegingen maar ook omdat deze gevels onderhoudsvrijer zouden zijn. Dat laatste is niet altijd waar. Door klimatologische en andere omstandigheden zijn juist de metalen en kunststof gevels gevoelig voor bijvoorbeeld corrosie, verkleuring en verpoedering.

Reinigen en conserveren

Zowel het behoud als het uiterlijk van uw gevel kunnen redenen zijn voor onderhoud. Wilt u de gevel alleen schoonmaken of wilt u ook conserveren? En in welke frequentie?
Het reinigen en conserveren van dit type gevels vereist veel kennis van de toegepaste materialen. Jager-Teamwork heeft die kennis en adviseert u graag over het onderhoud. Wij werken volgens de kwaliteitseisen van de VMRG (Vereniging Metalen Ramen en Gevel-branche).

Meerjarenplan

Na een grondige inventarisatie van uw wensen en de staat van de gevel maken wij een onderhoudsschema waarin zowel de visuele als de technische aspecten worden vertaald in een meerjarenplan. Waarbij we het onderhoud per onderdeel, per jaar, nauwkeurig omschrijven en budgetteren.

Samengevat

Het onderhoud (en dus behoud) van kunststof en metalen gevels vereist vakkennis.
Jager-Teamwork verzekert u van jarenlang vakkundig onderhoud aan uw gevels. Voor meer technische informatie of voor een vrijblijvende offerte en advies kunt u ons altijd bellen.