Reinigen HD en hydrofoberen

Gevels kunnen van alle denkbare materialen worden gebouwd. Naast minerale, natuurlijke producten kom je ook kunststof (plasticol), aluminium, staal, hout, gecoate beplating en glas tegen. Helaas hebben al deze materialen een ding gemeen: ze worden vuil! En dat is behalve onaantrekkelijk ook vaak schadelijk. Elk materiaal vereist een eigen techniek van gevelreiniging.

Lage druk

Voor het reinigen van minerale, natuurlijke gevels wordt vaak gedacht aan hogedrukreiniging met water. Maar dat is lang niet altijd ideaal. Afhankelijk van de ondergrond is vaak een soft-straal behandeling (stralen met een lage druk -3,5 bar of minder- en een speciaal straalmiddel) de beste oplossing. Stralen met een lage druk geeft minder schade aan de stenen en aan het voegwerk dan hogedrukreiniging.

Specialistenwerk

Welke straaltechniek en welk straalmiddel er wordt gebruikt hangt natuurlijk af van de ondergrond. Een van onze panden bijvoorbeeld, is gereinigd met een middel dat CalciumBiCarbonaat bevat. Een bestanddeel dat ook in tandpasta voorkomt. Maar in de betonsanering en bij brandschade wordt gewerkt met ‘speedblast’, een taai middel dat alles verwijdert. Onze specialisten hebben de kennis in huis om uw pand er als nieuw uit te laten zien en te beschermen voor de toekomst.

Milieu

Het soft-straal systeem voor het reinigen van gevels is zeer milieuvriendelijk omdat al het vuil dat van de gevels afkomt voor 100% wordt opgevangen en afgevoerd. Ter vergelijking: met hogedrukreiniging wordt maar 45% van het vuil opgevangen. Een ander voordeel is dat u met het soft-straal systeem geen wateroverlast heeft. Bovendien is deze vorm van reiniging alleszins betaalbaar.

Hydrofoberen

Als uw pand optimaal gereinigd is, adviseren wij een behandeling met een impregneermiddel. Zodat er geen vochtdoorslag meer is en de algengroei sterk wordt verminderd. Ook helpt dit hydrofoberen om een betere isolatiewerking te krijgen en blijft uw pand langer schoon. Wij informeren u daar graag over.

Samengevat

De techniek van soft-stralen is ideaal voor het reinigen van minerale, natuurlijke gevels.
Jager-Teamwork heeft daarvoor de specialisten in huis en zoals altijd kunt u bij ons rekenen op uitstekend werk en het nakomen van afspraken. Voor meer technische informatie, voor een vrijblijvende offerte of voor advies kunt u ons altijd bellen. Tevens hebben we voor u een referentielijst, als u dat wenst.