Over ons

Jager-Teamwork is in 1974 begonnen als familiebedrijf. De leiding is anno 2016 nog steeds in handen van de familie. Hier zijn wij apetrots op!

Typerend voor ons familiebedrijf zijn korte lijnen, persoonlijk leiding geven, een positieve werksfeer, onderlinge solidariteit, betrokkenheid en het besef dat onze medewerkers van onschatbare waarde zijn voor onze organisatie. Wij proberen goed voor onze medewerkers te zorgen en iedereen is welkom om in onze organisatie te komen werken, ongeacht culturele afkomst, geloofsovertuiging, geaardheid of politieke voorkeur. Deze overtuiging verwachten wij ook van partners waarmee wij zaken doen en van onze leveranciers. Wij laten onze medewerkers niet vier uur werk in twee uur doen en compenseren indien dit nodig wordt geacht in de reiskosten, ondanks dat dit CAO technisch niet altijd verplicht is. Het resultaat hiervan is dat wij over het algemeen lange dienstverbanden met medewerkers hebben en dat tijdens stakingen in de afgelopen jaren wij géén medewerkers hebben gehad die de behoefte voelde hieraan mee te doen. Belangen van onze medewerkers, klanten en leveranciers hebben wij veilig laten stellen in onze integriteitscode. Naast deze integriteitscode conformeren wij ons ook aan de “Zelfverklaring Code Verantwoord Marktgedrag”.

Persoonlijk

Ons bedrijf springt uit in het persoonlijke contact. Wij nemen de tijd voor u, gaan in gesprek, denken mee en geven waar nodig kosteloos advies. U heeft altijd 1 vast contactpersoon die u op zijn/haar 06 nummer kunt bereiken. Daarnaast is ons kantoor altijd bereikbaar en plannen wij regelmatig evaluatie momenten in.

Ontzorgen

Wij staan altijd voor onze opdrachtgevers klaar en denken graag pro actief mee. De tijd dat de schoonmaker alleen maar kwam om een ruimte schoon te maken is voorbij. Wij signaleren gebreken/afwijkingen, melden deze aan u als opdrachtgever en denken mee in oplossingen.

Kwaliteit

Misschien wel ons belangrijkste punt en het punt waar wij het meest in uitblinken.
Doordat wij onze medewerkers extra verantwoordelijkheden geven voelen zij zich betrokken bij ons bedrijf. Deze betrokkenheid zorgt ervoor dat onze medewerkers zich altijd voor de volle 100% inzetten en hierdoor een hoge kwaliteit neer kunnen zetten. Onze kwaliteitsmanager bewaard deze. Daarnaast zorgen wij er natuurlijk voor dat onze medewerkers beschikken over de juiste en nieuwste middelen en materialen.

Creativiteit

In de schoonmaak en glasbewassingen komen wij vaak voor uitdagingen te staan. Deze pakken wij graag en met beide handen aan. Innovatieve oplossingen zijn vaak de uitkomst van goed overleg tussen u als opdrachtgever en wij als opdrachtnemer.

over schoonmaakbedrijf jager teamwork in amsterdam