OSB keurmerk

osb keurmerk schoonmaakbedrijf amsterdamBrancheorganisatie OSB werkt aan een gezonde en aantrekkelijke schoonmaak- en glazenwassersbranche. Veel kwalitatieve bedrijven in deze branche werken iedere dag hard om Nederland schoon te maken en houden. Betrouwbare bedrijven die beschikken over de juiste vakkennis, die goed omgaan met hun personeel en belasting en premies betalen. Voor die bedrijven is er het OSB-Keurmerk. Een label, exclusief voor organisaties die onze branche waardig zijn. Zo heeft iedereen voortaan zicht op de kwaliteit en betrouwbaarheid van schoonmaak- en glazenwassersbedrijven. Let dus op het OSB-Keurmerk.

 

Wij, als lid van OSB, worden jaarlijks door een onafhankelijke inspectie-instelling getoetst. Hierbij wordt gelet op tal van zaken:

1. De NEN 4400-1 Norm

NEN 4400-1 is een nationale norm, bedoeld om opdrachtgevers te beschermen tegen sancties van overheidsinstanties als de Belastingdienst of Arbeidsinspectie. De norm stelt eisen aan o.a. de afdracht van sociale premies en medewerkers die gerechtigd zijn in Nederland te werken.

2. De Code Verantwoordelijk Marktgedrag

De code geeft duidelijke richtlijnen ter verbetering van de gehele branche, waaronder de arbeidsomstandigheden van het personeel.

3. Specifieke OSB-eisen

Aanvullend wordt gelet op specifieke punten als kwaliteitswaarborging van werkzaamheden, adequate verzekeringen en het naleven van de CAO.